Bergs Rideskole

- God grunnopplæring, grunnleggende hestekunnskap og komunikasjon

Lucio er en svart shetlandsponni på 100 cm, født i 2010. Han er en snill og barnevennlig liten ponni, men kan også finne på litt bøll. Lucio elsker oppmerksomhet, og kan også kjøres med. Han gleder små og store på Sørum skole 17. mai hvert år.

Disney er en brun kaspisk hest på ca 115 cm, født i 2019. Hun er under innridning, og går nå litt i rideskolen med små erfarne ryttere. Hun skal på sikt brukes på alle kurs, med de minste elevene. På grunn av sin størrelse og alder er det begrenset hvem som får ri på henne foreløpig.

Sylvia er en hollandsk miniatyrappaloosa på ca 125 cm, født i 2005. Sylvia går LB dressur, og hopper 60 cm. Hun er tydelig på hva hun liker og ikke, og vi er nøye med å lese hestens kroppsspråk, slik at hestene trives i jobben sin.

Romeo er en blandingsponni på ca 125 cm, født i januar 2019. Han er ung, men veldig snill. Romeo er allerede godt likt av rideskolens elever, og oppfører seg pent både på ridebanen og på tur. Han liker ikke å børste halen, ellers elsker han kos og stell!

Minni er en snill gotlandsruss på 127 cm, født i 2006. Hun har gått veldig bra som ponnitraver tidligere, men har nå gått i rideskolen på Berg i mange år. Hun går LC dressur og hopper 80 cm. Supersnill ponni som kan ris av alle. Hun er en av yndlingene i rideskolen!

Anastacia er en blanding av welsh og gipsy cob på 129 cm, født i 2014. Hun går LC dressur og hopper 80 cm . Hun kan bli ridd av alle, og er en flott læreponni. Hun er lettridd, har egen motor og en god arbeidsmoral. Hun er ikke så glad i å bli stelt av barn, men trives godt i rideskolen når hun blir stelt av de hun kjenner.

Bonita er en blanding av welsh og sportsponni på 130 cm, født i 2014. Hun går LB dressur og hopper 90 cm. Hun blir ridd av de litt erfare elevene. Bonita har god motor og en god arbeidsmoral. Hun liker stell og kos.

Plopp er en gotlandsruss på ca 135 cm, født i 2001. Han går LC dressur og hopper 60 cm. Han kan ris av alle på banen og tur. Plopp er snill og grei med det meste, men han har blitt en eldre herremann som vet hvordan han vil ha det. 

Jeger er en fjording på ca 135 cm, født i 2017. Han går LC dressur og hopper 50 cm. Han er snill som dagen er lang, litt treg i oppfattelsen noen ganger, men positiv til alt. Han er en rolig fyr som elsker kos og stell.

Frøy er en snill og søt nordlandshest/lyngshest på ca 140 cm, født i 2019. Han skal bli rideskoleponni etter hvert, og elsker kos og oppmerksomhet. Han skal ris inn på rideleir sommeren 2022.

Tribal er en snill og søt fransk sportsponni på ca 145 cm, født i 2006. Han er en erfaren ponni som kom til Norge våren 2021. Tribal er veldig glad i eieren sin. Blir brukt til de erfarne elevene i rideskolen. 

Russ er en kaldblodshest på ca 147 cm, født i 2016. Han har prøvd seg som travhest, men liker det ikke så godt. Han trives godt rideskolen, og har lært fort. Russ er en rolig fyr, som gjerne galopperer sakte istedenfor å trave. Han hopper 80 cm, liker feltritt, og sier aldri nei takk til en tur.