Rideskolen

Rideskolen og stallen drives av Eva Berg (30), som er oppvokst med hest, og har over 15 års erfaring med rideskole. Startet opp eget firma (Bergs Rideskole) i 2011. På Berg tilbyr vi ikke bare ukentlig ridekurs, men også rideleir, dagtilbud, bursdagsfeiring og besøkstilbud. Aldersgrensen er 5 år, og deltakerne må kunne være hos oss uten foresatte.


Om meg 
Jeg er utdannet adjunkt og jobber fulltid som kontaktlærer på Bakke skole på Kløfta. Har også jobbet et år på spesialskole for ungdomsskoleelever i Oslo. Jeg har drevet med hest hele livet, og vokst opp med rideskole. Har startet litt innen både sprang og dressur, og har erfaring med innridning og tilridning av unghester.

Medhjelpere
De som jobber i stallen og rideskolen har selv gått på rideskole her tidligere, og kjenner hestene og systemet på Berg godt. Jeg ønsker å bruke egne medhjelpere fremfor foresatte eller andre som ikke kjenner til hestene eller systemet hos oss. Alderen på medhjelperne varierer, men alle er ansvarsfulle, pedagogiske og har fått god opplæring. Du kan lese mer om de som jobber i rideskolen under siden som heter "Jobber i rideskolen". Det er alltid en voksen som har hovedansvaret.


Stallen
Det er totalt 18 stallplasser på gården som er fordelt på tre staller i samme bygget. "Rideskolestallen" med plass til syv hester, "Storestallen" med plass til syv hester, og "Lillestallen" med plass til fire hester. Hele stallen er godkjent av mattilsynet som hestesenter.

Hestene

I rideskolen har vi fine ponnier i forskjellige størrelser. De fleste hestene er vokst opp i rideskolen. Det er viktig at barn får ri ponnier som passer deres størrelse. Ponniene våre er fine læremestre, og de trives med å gå i rideskolen. Vi har fokus på hestens trivsel og behov for at hestene skal fortsette og trives med denne jobben. Ettersom vi har hester/ponnier fra 100 - 150 cm er rideskolen for elever fra 5 år - 55 kg. Når elevene blir flinke nok kan de også være med å konkurrere på stevner med ponniene.

Mål
Vi legger stor vekt på sikkerhet i omgang med hestene, og hver enkelt elev får god oppfølging og hjelp. Vårt mål med rideskolen er at elevene skal få nok kompetanse til å ta ansvar for egen hest. Det daglige stellet en derfor en del av vårt tilbud. Vi måler elevenes nivå i rideknapper (både praktiske og teoretiske ferdigheter). Dere kan lese mer om dette på siden som heter rideknapper.

Alle individer er forskjellige og man lærer i ulikt tempo. Styrke, kroppskontroll, koordinasjon og motorikk er viktige stikkord for å bli en god rytter. Noen har høye ambisjoner, mens andre ønsker kun å kose seg på hesteryggen. Vi legger til rette for at alle elevene får utfordringer, føler mestring og strekke seg etter nye mål.

Forsikring og ansvar
Vi har ansvarsforsikring, forsikring på medhjelperne våre, forsikring på utstyr og forsikring på hestene.
Hest og ridning er en risikosport. Hestene på Berg er som hester flest, de er fluktdyr og kan bli skremt. Når hester blir skremt kan de løpe og hoppe. Det hender at noen faller av hestene, og vi følger faste rutiner ved fall. Hest og ridning  er en utrolig givende hobby, som kan gi både barn og voksne økt livskvalitet. Vi setter sikkerheten høyt, men ridning og håndtering av hest på Berg er på egen/foresattes ansvar. Vi anbefaler alle foresatte å ha ulykkesforsikring på barna.


Betaling
   

Faktura sendes ut på mail (sjekk søppelpost dersom du ikke mottar faktura på innboks).